tisdag 5 januari 2010

Himlen målad med granna färger

Mina släktingar var på besök idag, nyårsafton till ära. Vi åt en superb middag innan vi i samlad tropp begav oss opp till husets topp.

Eftersom mina släktingar hade hört om problemet att ta sig upp i förrgår, hade de med sig klätterlinor. Likt Sir Edmund Hillary besteg vi trapporna med en picknickkorg fylld med Champis, ost, kex och saftiga druvor. Min kusiner Fritte och Valle, bar på korgen medan jag tog filtarna. Min farbror Gunvald hjälpte sin fru Amalia upp genom att skjuta på henne bakifrån, medan vi andra drog.

Jag hade hört att en gammal farbror brukar stå rejält påpälsad på Skansen och läsa dikten Nyårsklockan av Tennyson på tolvslaget i teve.

Men, eftersom vi var uppe på taket utan tillgång till en teve fick min farbror läsa dikten, som jag så påpassligt hade stoppat ner i korgen. Ända sedan han en gång i tiden läste att det fanns en pjäs som hette Musfällan har han längtat till teatern, men det blev aldrig något av det. Därför tar han varje chans att få skandera, om det så bara är en inköpslista.

Så när tolvslaget närmade sig och himlen målades i granna färger, läste farbror Gunvald Nyårsklockan med sin djupa basröst medan vi satt och njöt av fyrverkerierna.


Fast jag tycker nog att originalet, som även någon annan sade, är mer poetiskt: http://en.wikisource.org/wiki/Ring_Out,_Wild_Bells

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar